10 vi ka’ li’: Superheltefilm

Jeg elsker superhelte. De skyller ind over Hollywood som en massiv tsunami, men jeg kan ikke få nok. Er 5-10 film om året mange? Det er jo ikke engang én hver måned.

Kærligheden begyndte naturligvis med tegneserier. Jeg var barn i en tid, hvor alle heltene havde deres eget blad. Markedet var enormt i forhold til i dag. En helt almindelig døgnkiosk havde mindst 10 forskellige titler på hylderne, hvis ikke 20, og genbrugsbutikkerne var ikke sjældne og svært tilgængelige skattekister, men bugnende skattekamre, man kunne plyndre igen og igen – og de var altid fyldte.

Superheltefilm var sjældne dengang, men de fandtes, og på VHS-markedet kunne man endda finde TV-film og piloter fra TV-serierne, hvis man gik på jagt i alle de udlejningsbutikker, man kunne opspore – og var heldig, ikke mindst.

Jeg har udvalgt 10 fantastiske superheltefilm. Det er film, jeg elsker. Men det er også film, som har flyttet eller forandret genren.

Det har ikke været nemt. Jeg kunne sikkert ryste posen og vælge 10 andre, som er lige så fantastiske. Af samme grund har jeg ikke nummereret dem. De er listet efter årstal.

Klik på billederne i listen for at læse mine anmeldelser af filmene.

1980 – Superman II

1992 – Batman Returns

1998 – Blade

2003 – X-Men 2

2004 – Spider-Man 2

2005 – Batman Begins

2008 – Iron Man

2009 – Watchmen

2014 – Captain America: The Winter Soldier

2014 – X-Men: Days of Future Past

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.