Årets film: 2019

Endnu et filmår er gået, og denne gang er der edderkoppenspindemig røget mange superheltefilm i maskinen. De dominerer i den grad mine udvalgte favoritter. Man skulle næsten tro, at jeg ikke har set andet. Det har jeg, men superheltefilmene har været mange, og så har de faktisk også været gode.

Klik på billederne for at læse anmeldelsen.

12. Dark Phoenix

11. Captain Marvel

10. Alita: Battle Angel

9. Once Upon a Time in Hollywood

8. El Camino

7. Polar

6. Star Wars: The Rise of Skywalker

5. Spider-Man: Far From Home

4. Glass

3. Shazam!

2. Avengers: Endgame

1. Joker

Værdige tabere

Som altid er der flere gode film, der ikke nåede cuttet. Martin Scorseses The Irishman endte lige udenfor listen, fordi jeg ikke var ubetinget tilfreds med CGI-udgaven af Robert De Niro, men ellers har den gamle mester bestemt begået en seværdig film. Brightburn var en af årets store overraskelser, men stadig en relativt lille film, og derfor nåede den ikke helt op blandt de bedste. Men fremragende supergyser alligevel. Lego filmen 2 bød på forrygende underholdning, og kun marginalerne holder den udenfor listen. Luc Bessons Anna var en medrivende actionthriller trods lidt for hyppig brug af flashbacks, og er du til dumme actionfilm, kan jeg også anbefale 6 Underground og Hellboy.

Jeg får ikke altid set nok nye TV-serier til at lave en hel liste, men i år er jeg nødt til at fremhæve Watchmen, The Boys og The Umbrella Academy.

Nøgleord: , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.