Agent 007 i skudlinjen

Den anden dag blev Tanya Roberts erklæret død. Det viste sig at være en misforståelse. Hendes egen kæreste var kilde til historien, og hendes agent udsendte en pressemeddelelse om hendes bortgang.

Men korrektionen blev kortvarig, og den 4. januar blev hun erklæret død af hospitalet, hvor hun var indlagt. Hun blev kun 65 år. Hendes død skyldtes komplikationer efter et uheldigt fald i juledagene.

Hun var en af Charlies engle i sidste sæson af den oprindelige TV-serie, og i 1985 blev hun Bond-pige i aftenens film. Yngre generationer kender hende også som Donnas mor i Dengang i 70’erne.

Fornøjelig actionkomedie

Agent 007 i skudlinjen (A View to a Kill) er den syvende og sidste Bond-film med Roger Moore. Den lune brite er fyldt 57, men dengang udøvede ingen deres egne stunts, og charmen er stadig knivskarp.

Christopher Walken er Bond-skurken Max Zorin, der svindler med væddeløbsheste og udvikler avancerede mikrochips. Ved sin side har han Grace Jones som bodyguard med fryns. Og så laver han mystiske forretninger med Stacey Sutton (Tanya). Men Bond er på sagen.

Det er endnu en klassisk Bond-film, som de lavede dem i Moore-æraen. En fornøjelig actionkomedie med franchisens vanlige opfindsomhed og kreativitet. Faktisk er det skønt at se actionfilm, hvor fokus ikke er på slåskampe og skuddueller. Bond-filmene er mere som kupfilm, selv Bond naturligvis ikke søger at stjæle noget, når han går undercover og lusker rundt.

Hyggeligt gensyn

Naturligvis er der også lidt slåskampe og skuddueller. Det slog mig bare, hvor meget de bruger især slåskampe i visse moderne film og TV-serier, og hvor repetitivt det nu og da bliver. I Bond-filmene sætter de en ære i at finde på noget nyt hele tiden.

Naturligvis betyder Bond-formlen, at det stadig føles som en typisk Bond-film trods opfindsomheden, og jeg må da indrømme, at jeg nu og da roder dem sammen. Men jeg hygger mig stadig umanerligt godt med at gense dem, og de er noget af det bedste i genren.

Tanya, stakkels Tanya, er skøn i filmen, og som de bedste Bond-piger er hun ikke bare et kønt og velformet bekendtskab. Hun er også en handlekraftig kvinde med ben i næsen, som de siger. Filmen er en fin hyldest til hende.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.