Alice i eventyrland

Alle forventer, at Alice vil sige ja, når den unge Lord Ascot frier til hende. Hvem skulle hun ellers gifte sig med? Men Alice stikker af for at fange en kanin med et lommeur og en vigtig aftale, og så falder hun i et dybt hul. Hun lander i en mystisk verden, og resten er et eventyr.

Den nye filmatisering af Alice i eventyrland er løst baseret på de to romaner af Lewis Carroll. Det er ikke en genindspilning eller en efterfølger, men en ny fortolkning instrueret af Tim Burton, der har udtalt, at eventyret om Alice altid har handlet om en pige, der vandrer fra den ene usædvanlige figur til den anden, og han ville i stedet skabe en fortælling, der ikke bare er en række forskellige begivenheder.

Det er lykkedes. Historien er spændende og uforudsigelig. Der er masser af referencer til det originale eventyr, og alle de velkendte figurer er samlet, men handlingen er ny. Filmen er et visuelt mesterværk, og Tim Burtons dystre stil passer godt til en historie, der handler om gale hattemagere og psykotiske dronninger, der kapper hovederne af folk.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *