Barbarella, rumpigen og den sorte tyran

Barbarella, rumpigen og den sorte tyran er et science fiction-eventyr fra 1968 baseret på en fransk tegneserie af samme navn. Den er produceret af den italienske filmmand Dino De Laurentiis, som også har produceret en række klassikere og kultfilm, heriblandt Conan-filmene med Arnold Schwarzenegger samt Dune og Army of Darkness.

Jane Fonda, dobbelt Oscar-vinder, tidligere model og fitness-guru, udfylder titelrollen og dens mange, mange kostumer på vidunderlig vis. Som Barbarella sendes hun ud på en farefuld mission for at finde professor Durand Durand, der har skabt et galaktisk masseødelæggelsesvåben, man frygter vil havne i de forkerte hænder. Og Barbarella er den rette kvinde til at redde hele universet.

Filmen rider på bølgen af 60’ernes seksuelle revolution og foregår i en fremtid, hvor kvinder har et naturligt forhold til deres seksualitet. Jane Fonda fortalte i et interview i 1967, at Barbarella ikke er promiskuøs eller seksuelt frigjort. Hun gør ikke oprør mod samfundets normer. Hun er bare født i en anden tid og det er naturligt for hende at være seksuelt aktiv.

Teksten på omslaget hævder, at Barbarella er som en kvindelig James Bond, men det er i bedste fald en overdrivelse. Hun har mere til fælles med uskyldige, forvirrede Alice i Eventyrland end en handlekraftig og snarrådig hemmelig agent på mission for at redde universet. James Bond leverer tempo og action i rigelige mængder, det gør Barbarella ikke. Og måske handler det heller ikke om action, men om skønne, letpåklædte Jane Fonda. I hvert fald finder handlingen igen og igen en grund til at hive tøjet af hende.

Det er en fjollet film, men også en flot, æstetisk film, og selvom handlingen er noget meningsløst rod, er det alligevel en underholdende og besynderligt fascinerende film.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *