Dirk Gentlys holistiske detektivbureau

Dirk Gentlys holistiske detektivbureau er en TV-serie fra 2016 produceret af BBC America og Netflix. Handlingen følger Elijah Wood i rollen som Todd Brotzman, der har en rigtig uheldig dag i et rigtig uheldigt liv, men så møder han Dirk Gently, en selvudnævnt holistisk detektiv, og alting bliver meget værre. Pludselig er Todd fanget i en mystisk sag, hvor alt på en eller anden måde fører tilbage til ham, selvom han er den, der ved mindst – og slet ikke har lyst til at vide noget som helst.

Det er en vidunderligt uforudsigelig TV-serie med masser af skør humor og skæve påfund. Den er baseret på en bogserie af forfatteren Douglas Adams, der også har skrevet Håndbog for vakse galakseblaffere (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy), og der er mange fællestræk.

Ikke i historien, bortset fra at begge har en ufrivillig hovedperson, men i humoren og tilgangen til science fiction. Det er ikke science fiction, hvor man tager udgangspunkt i eksisterende videnskab. Det er science fiction, hvor alt er muligt, hvis bare man har en dingenot fra en skør opfinder. En abstrakt, fantasifuld, næsten magisk form for science fiction.

På det punkt (og andre, ikke mindst titelfiguren) minder TV-serien mig også en hel del om Doctor Who, og jeg er ret vild med Doctor Who, så jeg var rigtig godt underholdt af Dirk Gently og hans modvillige assistent.

De to første sæsoner kan ses på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *