Drønhed asfalt

Drønhed asfalt (Road Games) er en thriller fra 1981 instrueret af Richard Franklin (Psycho 2). Handlingen følger Stacy Keach i rollen som lastbilchaufføren Quid, der samler en ung og smuk blaffer (Jamie Lee Curtis) op, men hun forsvinder på en rasteplads, og hans mistanke falder på ejeren af en grøn varevogn, som har opført sig usædvanligt ved flere lejligheder.

Filmen, som i øvrigt er en af Quentin Tarantinos yndlingsfilm, er en skøn blanding af Convoy og Steven Spielbergs Duel. Den låner lidt af stemningen fra begge to; det frie truckerliv på landevejen, og den tempofyldte menneskejagt.

Stacy og Jamie er et charmerende makkerpar, men deres hyggelige køretur sammen – og måske en spirende romance – bliver brutalt afbrudt, da Jamie forsvinder.

Historien er lige ud af landevejen (hø hø), men du kan ikke gætte alle svingene på ruten. Det er godt håndværk. Der er skabt masser af spænding med ganske få virkemidler, og der er en fed, nervepirrende stemning, som også nu og da minder mig om den gamle mester, Hitchcock, eller hans selvudnævnte arvtager, Brian De Palma.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *