Kortspilleren

Kortspilleren (Il cartaio) er en italiensk thriller fra 2004 skrevet og instrueret af Dario Argento, der er et velkendt navn i kultfilmskredse og manden bag film som Suspiria, Phenomena og Deep Red (Profondo rosso). Den sidste betragtes af mange kritikere som den bedste giallo – en subgenre for italienske thrillere og gysere – nogensinde, og mange andre instruktører, heriblandt en anden af gysergenrens mestre, John Carpenter, har fundet masser af inspiration i Darios film.

Handlingen følger en ung politikvinde, Anna Mari (Stefania Rocco), i Rom, der modtager en e-mail fra en seriemorder, som kidnapper unge kvinder og tvinger politiet til at spille online poker med kvindernes liv som indsats. Det første offer er en britisk turist, og den britiske ambassade sætter politimanden John Brennan, spillet af Liam Cunningham, som i dag er bedre kendt som Davos Seaworth i Game of Thrones. Han og Anna bliver hurtigt dus.

Det er ikke en god film, men den er underholdende og tilpas seværdig. Der er en udmærket thriller gemt i manuskriptet, og der er masser af spændende scener, som isoleret set fungerer. Problemerne er dialogen, skuespillet og alle de små detaljer i historien. Den er bedst, når der er action, og jeg kedede mig ikke, men håndværket – eller indsatsen – er for ringe til, at jeg kan være gavmild med hjerterne.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *