Lego Batman filmen

Lego Batman filmen er en tegnefilm fra 2017 med Will Arnett (Arrested Development, BoJack Horseman, Flaked) som den sortklædte superhelt med den hæse stemme og de mange seje gadgets. Vi mødte Wills LEGO-udgave i Lego filmen – Et klodset eventyr, og nu har han fået sin egen film, hvor han kæmper mod Jokeren og et overdådigt sammenskudsgilde af filmskurke. Heldigvis er der hjælp at finde i Bat-universet, hvis altså Batman er villig til at tage imod hjælp fra andre.

Det er en filmparodi på Batman, så det er ikke den Batman, vi kender, men en karikeret udgave, som dels overdriver hans mange særheder, men også baserer sig en hel del på fankulturens holdning til Batman som superstjernen blandt superhelte, der kan banke alle – og har gjort det i tegneserier, fra Superman til Hulk, endda hele Justice League en enkelt gang. På den baggrund har de forvandlet Batman til en selvfed og overkompenserende blærerøv, der ganske vist gør en masse gode ting, men også svælger i den status og berømmelse, det giver ham. Og filmens store spørgsmål er naturligvis, om det er holdbart i længden. En klassisk filmopskrift, som går igen i masser af andre film, men den virker.

Som komedie og filmparodi er den yderst vellykket. Den stikker hele tiden til Bat-universet og fankulturen, og det er herlig underholdning. Den skaber en filmverden, som ganske vist er genkendelig qua sit ophav, men den er også ny og uforudsigelig og rigtig sjov. Jeg er allerede sulten efter flere eventyr med disse skønne figurer.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *