Lego filmen 2

Den evigt optimistiske legomand, Emmet Brickowski, og punktertøsen Lucy a.k.a. Wyldstyle er tilbage i et nyt, klodset filmeventyr, og historien fortsætter, hvor den første film endte, med invasionen fra planeten Duplo. Det udvikler sig til en mangeårig krig, der efterlader den lille legoverden i ruiner – et post-apokalyptisk ødeland, hvor Mad Max ville føle sig hjemme – men Emmet er en uforbederlig optimist og bygger videre på en fremtid med Lucy, og det flotte nybyggeri tiltrækker atter fjenden, der er stærkere end nogensinde.

Jeg voksede op med lego, og jeg elskede at lege og bygge løs. Jeg fik aldrig bygget verdener lige så store som den i filmene, men jeg gik til værks med samme fantasifulde byggelyst som Emmet og de andre figurer, og jeg elsker, at filmene ikke blot handler om animerede figurer, der tilfældigvis er legomænd og -kvinder, men også til fulde udnytter legoklodsernes funktion og lader figurerne bygge løs efter behov. Det skaber en animeret verden, der ikke ligner nogen andre, og det giver masser af spændende muligheder – og udfordringer til historiens fortællere.

Da jeg var barn, fandtes der mange forskellige legoverdener baseret på forskellige tidsperioder. Eksempelvis riddere, sørøvere, cowboys og astronauter. Men siden dengang har Lego-koncernen også licenseret mange nye rettigheder, og derfor findes der også legoversioner af bl.a. superhelte som Batman og Superman, og filmene gør flittigt brug af dem alle. Især Batman, der endda har fået sin egen spin-off-film, men også er en af de store biroller i de primære Lego-film. Han er et af filmenes højdepunkter, og i det hele tiden fungerer de perfekt som parodier på både specifikke film og klassiske filmklichéer.

2’eren er på nogle punkter bedre end den første film. Jeg er vild med det nævnte post-apokalyptiske tema i filmens begyndelse, og senere er der en anden yndlingsgenre, der også får en tur i legomaskinen, men jeg vil ikke afsløre alt for meget. Jeg elsker opfindsomheden, og jeg fik lyst til at bygge med lego igen. Historien er en rigtig familiefilmshistorie med action og humor og noget på hjerte. I det hele taget er det en fantastisk film.

Advarsel! Spoilere i dette afsnit! Det eneste minus, synes jeg, er, at fordi 1’eren har afsløret, at handlingen i virkeligheden er et barns leg med legofigurer, viser 2’eren oftere glimt af virkeligheden, og enkelte steder fletter den endda virkeligheden direkte ind i handlingen, og jeg ville ønske, at de havde gemt det til sidst lige som i 1’eren. Naturligvis ville det ikke være en overraskelse igen. Men jeg vil gerne synke helt ind i legoverdenen og blive derinde.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *