Muppet Show

Der er masser af gode ting på Disneys streamingtjeneste. Alle de gode, gamle Disney-film, du husker fra din egen barndom. Og så lige en masse godbidder fra 20th Century Fox’ arkiver.

Men der er også gode overraskelser. Ting, du – i hvert fald jeg – ikke havde tænkt på, før jeg snublede over dem. Ting, der ikke fandtes nogen steder, før Disney åbnede streaming-sluserne. Ting, der fortjener et gensyn – og din kærlighed.

Muppet Show er netop sådan en ting. For jeg har aldrig tænkt, at det er en Disney-ting. Det er det heller ikke. Ikke dengang. Show’et kørte på TV-kanalen ABC. Disney opkøbte TV-netværket mange år senere. Jeg havde ikke lagt to og to sammen. Heldigvis har jeg en ven, der pludselig siger, at nu skal han spise aftensmad og se Muppet Show.

Det var lige før, tårerne trillede, og samme aften nød jeg det første af mange kommende gensyn.

Det er det rigtige Muppet Show fra de gode, gamle dage. Dengang de havde gæster som Vincent Price, Peter Sellers og Christopher Reeve. Dengang vi talte om show’et i skolegården, fordi næste gæst var selveste Sylvester Stallone! Muppet Show med den svenske kok, Grise i rummet og meget, meget andet. Endda et “farligt” Muppet Show, hvor Disney smækker advarsler på flere afsnit. Uha, da-da.

Det er sjovt at gense det. Nogle jokes og sketcher fungerer stadig rigtigt godt i dag. Andre er bare spøjse gensyn. Der er overraskende mange musikalske indslag, og så er der alle de påfund, man husker bedst. Jeg var især glad for Grise i rummet og Muppet-laboratoriet. Det er super-hyggelig underholdning, både det sjove og det mere mærkværdige.

Lige ved og næsten

Der har aldrig eksisteret en komplet udgivelse på DVD eller BluRay. Licens- og musikrettigheder har altid udelukket fjerde og femte sæson. Men det er lykkedes Disney at samle næsten alle rettighederne i én kurv og smide alle fem sæsoner op. Ud af 120 afsnit er 118 tilgængelige, og ud af disse er 106 afsnit komplette. Kigger man nærmere på listen over det, der er klippet ud, er der tale om musiknumre her og der. Og så er der to hele afsnit, der mangler.

Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om det her: ‘The Muppet Show’ on Disney+: What’s Missing—and Why?

Du kan se de 118 tilgængelige afsnit på Disney+

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.