Police Academy 6: City under Siege

Lance Kinsey og G. W. Bailey som to håbløst uduelige politifolk.

Police Academy 6: City Under Siege er en komedie fra 1989 instrueret af Peter Bonerz. Ja, det hedder han sørme. Han har primært arbejdet på TV og bl.a. instrueret afsnit for ALF, Friends og Home Improvement.

Det skøre hold politifolk er tilbage, og denne gang er de oppe imod en bande, som på flere punkter matcher dem og hele tiden er et skridt foran. Det viser sig endda, der er et større komplot bag de mange røverier.

Mahoney (Steve Guttenberg) vendte aldrig tilbage efter 4’eren. Hans position på holdet udfyldes fortsat af kommandant Lassards nevø, som introduceredes i 5’eren.

Men du kender resten; skydegale Tackleberry, barmfagre Callahan, gigantiske Hightower, spagfærdige Hooks og manden med de tusinde lyde, Jones. Samt den uduelige kaptajn Harris og hans assistent, Proctor.

Fjollet falden-på-hale-hygge

Selvom serien har nået sit sjette (og næstsidste) kapitel, og alle de vanlige tricks går igen i mere eller mindre opfindsomme, nye varianter, er det en hyggelig familiefilm for alle, som elsker falden-på-halen-komik.

Plottet med den nye bande, de mange kup og det større bagvedliggende komplot med en mystisk, maskeret bagmand, er et frisk pust. Ind i mellem de velkendte sketches får vi noget, vi ikke har set før i disse film.

Skurkene og deres metoder minder mig om Olsen-banden, men også den gamle Batman-serie med Adam West. Det er den fjollede humor og de små særheder. Banditternes færdigheder og børnevenlige facon.

Jeg huskede den sjovt nok som en af de dårligste. Måske var jeg på vej ind i teenagealderens grungy sortsyn dengang. Men nu hyggede jeg mig vældigt godt.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.