Prom Night

Prom Night er en gyser fra 1980 med skønne Jamie Lee Curtis som ballets dronning og gode, gamle Leslie Nielsen som skolens rektor. Årets store aften nærmer sig, og som altid i denne genre er kåde teenagere det bedste lokkemiddel for blodtørstige mordere.

Opskriften er klassisk. Morderen er hævntørstig, og han ved, hvad de gjorde for 6 år siden. Handlingen er forudsigelig, selvom den gør sit bedste for at hinte andre mistænkte, så du kan gætte forkert. Fordi metoden er velkendt og ofte anvendt, hopper du ikke på den, og hvis du er lige så skarp som jeg – og naturligvis er du det – gætter du morderens identitet længe før mordene begynder.

Men det gør ikke spor. Det er genrens betingelser. Filmen er underholdende, selvom du gætter rigtigt. Alle krumspringene er en del af fornøjelsen. Den er propfuld af klichéer, men den er overraskende god alligevel. Den er tydeligvis lavet af gyserfans, for den er kraftigt inspireret af film som Carrie og Halloween, men de har også tilføjet et diskotema, og det er en god idé. Jamie er en gudinde på et dansegulv, og det giver filmen et særpræg, så den alligevel skiller sig ud i en ellers overfyldt genre.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.