Shang-Chi and the Legends of the Ten Rings

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings er en fantasy-superheltefilm fra 2021. Det er den 25. film i Marvels evigt voksende filmunivers.

Titelfiguren er en ung mand med en næsten skæbnebestemt fremtid. Hans far, Wenwu, er den tusindårige, rigtige leder af den berygtede, kriminelle organisation, Ten Rings. Hans mor er den lige så mystiske vogter af Ta Lo, et fabelagtigt rige i en anden dimension.

Efter sin mors død er han flygtet fra sin fars brutale, hævnfikserede opdragelse. Han har slået sig ned i USA, hvor han lever et sorgløst liv som parkeringstjener. Men en dag indhenter fortiden ham, og i bedste Marvel-stil er hele verden i fare.

Mystik og trolddom

Det er en atypisk superheltefilm, men en typisk Marvel-film. Atypisk fordi den har et klassisk fantasy-plot med mystik og trolddom i rigelige mængder. Helten er som altid en ung mand, der skal finde sig selv for at blive den eneste ene, der kan besejre de mørke kræfter.

De kunne nemt have klippet de få Marvel-forbindelser her og der. Så havde det hverken været en superheltefilm eller Marvel-film. Den har meget mere til fælles med andre film i fantasy-genren.

Det er dog stadig en typisk Marvel-film pga. den velkendte tone og humor. Den følger også opskriften med at etablere sig i det øvrige univers og lægge op til mere. Men det er en god og velkommen udvidelse. Det meste af MCU er teknologi- og videnskabsbaseret. Med Doctor Strange og Shang-Chi får vi mere magi.

For nogen er typisk Marvel-film måske en nedsættende beskrivelse. Ikke mig. Jeg nyder filmene. Typisk Marvel-film betyder også solidt håndværk på et højt niveau. Flotte effekter, store actionscener og en god, medrivende fortælling for hele familien.

Du kan se den på Disney+

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.