The Adventures of Robin Hood

The Adventures of Robin Hood er et actioneventyr fra 1938 baseret på legenden om Robin Hood, den engelske folkehelt, der stjal fra de rige og gav til de fattige.

Det er ikke den første filmatisering. Britiske og amerikanske filmmagere producerede kortfilm om Robin Hood allerede i begyndelsen af 1900-tallet. I 1922 kom den første spillefilm med Douglas Fairbanks.

Men denne version med Errol Flynn er den ultimative Robin Hood-film. Det er klassikeren, som har inspireret alle filmatiseringer siden. Generationer af børn er vokset op med den. Det samme er jeg.

Kvaliteten spiller utvivlsomt ind. Det er en farvefilm og en storfilm. Den kostede 2 mio. dollars at producere, hvilket gjorde den til Warner Bros.’ hidtil dyreste film dengang. Selvom den er gammel, har den været langtidsholdbar.

Muntre mænd i grønne gamacher

Du kender historien. Den retmæssige konge, Richard Løvehjerte, er krigsfange, og hans bror, den ondsindede prins John, regerer landet på brutal og ubarmhjertig vis. Robin Hood rejser et oprør imod ham.

Du får alle de velkendte scener. Robin afbryder et festmåltid på slottet. Robin møder og kæmper imod Lille John. Robin deltager i bueskytteturneringen og mange andre.

Du får naturligvis også romancen mellem Robin og Lady Marion. Hun er lige lovligt snobbet i begyndelsen og kalder ham sågar en forræder, da han vover at betegne folket i Nottingham som overbeskattet og undertrykt. Heldigvis bliver hun klogere.

Det er en gammel film. Mange af kostumerne er fastelavnsagtige, og det er ikke uden grund, at Mel Brooks kaldte sin parodi Men in Tights. De ser fjollede ud i dag.

Det samme kan siges om actionscenerne, der oftest udføres med samme campyness som slåskampene i Adam Wests Batman-serie. Det er tydeligvis noget, de leger.

Men det er god, munter underholdning alligevel. Et skønt gensyn med en tidløs barndomshelt. Jeg hyggede mig.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.