Mindhunter

Mindhunter er en amerikansk dramaserie fra 2017 baseret på den tidligere FBI-agent John E. Douglas’ fortælling om livet som adfærdsanalytiker i 70’erne.

Seriens hovedpersoner, FBI-agenterne Holden Ford og Bill Tench samt psykologiprofessoren dr. Wendy Carr, er baseret på hhv. John E. Douglas, hans FBI-makker Robert K. Kessler og psykologen dr. Ann Wolbert Burgess.

Handlingen følger deres arbejde med at interviewe, analysere og kategorisere dømte seriemordere i et forsøg på at forstå dem, at kunne genkende og forudsige deres adfærd og dermed blive bedre til at opspore dem og opklare deres forbrydelser. TV-serien er oprindelseshistorien for det, vi i dag kender som profilering af seriemordere.

Jeg lod mig lokke af en anbefaling og rollelistens Anna Torv. Jeg kender hende fra Fringe, som jeg også var vild med, så jeg gav Mindhunter en chance. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg kunne forvente, måske en typisk krimiserie med en ny sag i hvert afsnit.

Autentisk drama

Der er nogle nye sager undervejs, men deres formål er at bidrage til den overordnede fortælling og udvikle karaktererne samt deres arbejde og metoder.

Som mange andre moderne TV-serier, er den som en god bog med en længere historie, der strækker sig over en hel sæson – eller flere.

Jeg troede, der ville være mere action. Når FBI jagter seriemordere i film og TV-serier, er tempoet ofte højt, og der er altid plads til slåskampe, skuddueller og højspændte jagter i bil eller til fods. Men her er der fokus på autentisk drama.

En af producerne er David Fincher, og serien minder en hel del om hans film Zodiac, der også er baseret på virkelige hændelser og handler om en række uopklarede mord i 70’erne. En rigtig god film og et godt udgangspunkt for tonen og fortællestilen i Mindhunter.

Du kan se hele første sæson på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.