WandaVision er en Marvel-serie fra 2021. Det er den første serie skabt til Disneys egen streamingtjeneste, og, som titlen antyder, handler den om Wanda og Vision.
Den skarpe Marvel-fan vil naturligvis stikke poten i vejret og tænke: “Hov! Døde Vision ikke i Infinity War, da Thanos flåede Evighedsstenen ud af panden på ham?”
Jo, men Wandas kræfter er så enorme, hun kan ændre virkeligheden. Det gjorde hun bl.a. i tegneserierne i historien House of M, hvor hun udryddede de fleste mutanter.
Titlen er dobbelttydig. Den kan betyde Wanda og Vision, men den kan også betyde Wandas vision.
Noget i gærde
Fra første afsnit er det tydeligt, der er noget i gærde. Dels er den optaget i samme stil som en sitcom i 50’erne. Men du får også små ledetråde i handlingen, der antyder, at alting er en slags illusion.
Jeg har allerede set Loki og The Falcon and the Winter Soldier. WandaVision‘s sort-hvide sitcom-stil fik mig til at tøve med den. Hvis du har det lige sådan, kan jeg fortælle, at hvert afsnit springer stilmæssigt frem i tiden, og det er ikke alt sammen en sitcom.
Det er et interessant kreativt valg. Det giver os noget nyt og anderledes i Marvel-universet. Det fungerer fint som en parodi på tidligere tiders sendeflader og modeluner. Men det underbygger også præmissen; at der er tale om en slags illusion.
Mere under overfladen
Der foregår meget mere end det, jeg har beskrevet. Jeg vil ikke afsløre alle detaljerne. Måske kan du gætte forklaringen, før de selv lægger den frem. Det gjorde jeg. Delvist.
Det er en fascinerende fortælling, der minder mig om old school science fiction a la Star Trek, specifikt de afsnit, hvor holdet er fanget i illusioner og kunstige verdener. Det er en velkommen tilføjelse til Marvel-universet.
Selvom den starter som en parodi, udvikler den sig. Der er mere under overfladen. Flere lag. Et ægte drama. Det er overraskende godt. Meget bedre, end jeg troede. Mere indhold og dybde. Flere overraskelser.
Du kan se den på Disney Plus.