Hawkeye

Hawkeye er en superhelteserie fra 2021. Det er den femte Marvel-serie skabt til Disneys streamingtjeneste. Som titlen antyder, handler den om Hawkeye, men ikke kun Clint Barton (Jeremy Renner) fra filmene.

Kate Bishop er en ung kvinde, der overtager Hawkeye-navnet. Hun blev skabt i 2005 og debuterede i tegneserien Young Avengers #1. Gruppen består af unge helte som Hulkling, Iron Lad, Miss America og altså Bishop.

Jeg ved ikke, om Marvel arbejder på hele det unge hold. Foreløbig møder vi Kate Bishop spillet af Hailee Steinfeld. Under angrebet i New York mistede hun sin far. Samtidig blev hun inspireret af Hawkeye, og hun begyndte at træne og lære at kæmpe.

Du kan måske gætte, at hendes veje senere krydser Bartons. Han vil bare gerne hjem og holde jul med sin familie, men han er ikke en helt uden grund, og det er alt, jeg vil afsløre.

Ung kvinde i ninja-dragt

Det er en jordnær serie i modsætning til WandaVision og Loki. Den foregår på gaden og minder mere om Daredevil. Dog er tonen en anelse lettere. Hovedpersonen er trods alt en ung kvinde, ikke en blind, forældreløs advokat.

Niveauet er højt. Den undgår (foreløbig) alle de fælder, billigere og ringere serier jokker i. Beklager, jeg kigger på dig, Arrowverse. Marvel har fundet et højere niveau. I hvert fald topniveauet. De har også svipsere. Men når det er godt, er det rigtigt godt.

Den undgår især de fejl, Batwoman laver. Ja, hovedpersonen er en kvinde. Men den lader det tale for sig selv i stedet for at smøre en masse unødvendig dialog m.m. ovenpå.

Jeg har i skrivende stund set de to første afsnit. Måske er jeg hurtigt ude, men de andre serier har holdt niveauet, så jeg tager chancen og anbefaler den med det samme.

Du kan se den på Disney+

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.