Batwoman

Batwoman er den seneste – og mest udskældte – TV-serie i DC Comics’ TV-univers, og årsagen til de verbale klø er næsten en kliché. Den nye, maskerede heltinde, Kate Kane, er Batmans lesbiske kusine, og hun tillader sig at sige ting som, at Batmans dragt vil være perfekt, når den passer en kvinde. I en trailer siger en skurkagtig type: “Du er ikke Batman,” og hun svarer, at det er pointen. Og endelig er der et sted i serien, hvor hun siger, at hun er bedre end Batman … fordi hun er der. Den sidste bid er vigtig at få med, men hvis man vil, kan man blive vred, fordi hun siger, at hun er bedre end Batman. Hvad bilder hun sig ind, ikke sandt?

TV-serien er derfor hurtigt blevet udråbt som feministisk LBTGQ-propaganda af værste skuffe og snefnuggenes seneste angreb på den hvide, heteroseksuelle mand – endda på et af deres største og sejeste idoler, Batman.

Det har ikke mildnet kritikerne, at Batwoman blev skabt i tegneserierne af bl.a. Geoff Johns og Grant Morrison for snart 15 år siden, og at hun allerede dengang var en lesbisk kvinde, der overtog Batmans plads i perioder. Det vil sige, at hun ikke bare er det politisk korrekte Hollywoods opfindelse. Hun er et produkt af anerkendte tegneserieskabere.

TV-serien lægger sig også relativt tæt op af tegneserierne. Meget tættere end de mere populære Arrow og Flash. Men når først internettet er eksploderet, er det svært at samle igen.

Den rummer ganske rigtigt alt det, de ikke kan lide, og sådan er det bare. Men i den fulde kontekst er de få replikker, der har skabt mest vrede, slet ikke så provokerende endda, og der er faktisk en ret god grund til, at hun ikke vil ligne Batman; at det skal pointeres, at hun ikke er ham.

Samtidig er den slet ikke så propfuld af feministisk propaganda, som man skulle tro, hvis man kun lytter til de kritiske røster – hvoraf mange muligvis ikke engang har set den. Næ, det er først og fremmest en superhelteserie om en ny superhelt, og hun kæmper 99% af tiden med klassiske superhelteproblemer.

Kvaliteten er generelt som i de andre DC-TV-serier. Produktionsniveauet er højt, men skriveriet er ofte en smule dumt, og der et strejf af teendrama. Men den er – foreløbig – slet ikke så ringe, som alle de ondeste tunger har antydet. Den er et frisk pust i DC-universet.

Den får syv hjerter, for det samlede niveau placerer den i toppen af midterfeltet. Jeg var positivt overrasket og fint underholdt.

Du kan se første sæson på HBO.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *