Bedst i 2’eren

En god efterfølger er sjælden. Hollywood elsker at lave dem, men det er ofte umuligt at genskabe den magi, som gjorde originalen fantastisk.

Den største synder er uden tvivl den amerikanske filmfabriks egen uopfindsomhed. Alt for mange 2’ere forsøger at slippe afsted med at kopiere opskriften og gange op, så du får en gentagelse af 1’eren, bare større og vildere.

Men de findes, de gode 2’ere. Nogle overgår endda 1’eren.

Herunder finder du min Top 10 over 2’ere, som er bedre end 1’eren. Jeg har rangeret dem ud fra, hvor meget bedre end 1’eren, de er.

Jeg indrømmer, at jeg har tyvstjålet idéen fra podcasten Rush Hour Rambos. Oprindeligt ville jeg lave en liste med de bedste 2’ere. Men deres idé er langt mere interessant, og derfor har jeg snuppet den. Hvis du vil høre deres Top 10, kan du følge dette link.

Klik på billederne i listen for at læse mine anmeldelser af filmene.

10. Magnum Force

9. Evil Dead II

8. Mad Max 2

7. Glass Onion: A Knives Out Mystery

6. Bad Boys II

5. Death on the Nile

4. Star Trek II: The Wrath of Khan

3. Hot Shots! Part Deux

2. Saw II

1. Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Boblere?

Måske tænker du, hvor i al verden er fantastiske 2’ere som Aliens, Terminator 2, The Godfather Part II, The Empire Strikes Back, The Dark Knight og så videre?

De er ikke med på listen, fordi deres 1’er er lige så fantastisk. Forskellen er for lille, og derfor når de ikke op i denne Top 10, hvor kriteriet er afstanden mellem 1’eren og 2’eren.

I skrivende stund har jeg set og anmeldt mere, end hundrede 2’ere i alt. De fleste er ringere end 1’eren. Derfor er feltet til denne liste ikke stort, og filmene udenfor liste er allerhøjest en my bedre end 1’eren. Så enkelt er det.

Du kan browse de øvrige 2’ere ved at klikke på tagget herunder.

Nøgleord: , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.