The Dark Knight

Batman har skabt håb i Gotham City. Den kriminelle underverden er i knæ. Og byens nye anklager, Harvey Dent, har fået nok at se til. Men superhelte tiltrækker superskurke, og Jokeren gør sin entré.

Alle taler om Heath Ledger, og det er ikke kun fordi, at han desværre er død siden filmen blev indspillet. Han gør et fantastisk job i rollen som den utilregnelige galning, der er Batmans værste fjende i de kulørte hæfter, og i modsætning til Jack Nicholsons tegneserie-udgave fra 1989, er Heath Ledger skræmmende realistisk som en psykopat, der ganske enkelt er syg i hovedet. Jokeren er ikke længere en almindelig forbryder efter et syrebad (den gamle historie), men en mentalt forstyrret sociopat.

Det fede ved de nye Batman-film er, at de tager udgangspunkt i den virkelige verden og lader sig inspirere af tegneserierne, ikke omvendt. Batman er en selvtægtsmand i en militær kampuniform, ikke en spraglet superhelt i stramme gamacher. Det samme gælder de skurke, der forsøger at komme ham til livs. Christopher Nolan har formået at finde en logisk og troværdig forklaring på alle de detaljer, der er lånt fra det fiktive univers.

The Dark Knight er en fantastisk film. Og Heath Ledger fortjener al den opmærksomhed, han stjæler fra Christian Bale og de andre.

Efterord: Filmen blev nomineret til 8 Oscars, og den vandt to; Best Supporting Actor (Heath Ledger) og Best Sound Editing.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *