Knives Out

Knives Out er et godt, gammeldags mordmysterie med et moderne tvist i en morderligt medrivende indpakning med masser af skønne, folkekære filmstjerner. Molevitten er skrevet og instrueret af Rian Johnson, der er manden bag film så forskellige som Looper (tidsrejsethriller med Bruce Willis) og Star Wars: The Last Jedi.

Christopher Plummer er krimiforfatteren Harlan Thrombey, der dør under mystiske omstændigheder i et palæ fuld af grådige arvinger. Et klassisk whodunit-setup med masser af spøjse, karikerede figurer, den ene mere excentrisk end den anden, og en vaskeægte mesterdetektiv, der på mange måder er lige så usædvanlig en skikkelse som de potentielle mordere, han forsøger at udlure.

Jeg vil ikke afsløre mere, for selvom begyndelsen er en god, gammel opskrift, er det også en genreparodi med mange gode overraskelser og et plot, der tager røven på dig igen og igen. Jeg gættede løs, som jeg altid gør, når jeg ser den slags film, og jeg gættede forkert det meste af tiden. Men da alle trådene samles til sidst, er det en enormt tilfredsstillende forløsning, for det er vældigt godt skruet sammen.

Det er som nævnt en parodi, men det er ikke en typisk komedie. Jeg vil snarere kalde den et lystspil, for tonen er munter og figurerne er skønne karrikaturer, men den er ikke drevet af jokes – og kun i mindre omfang af situationskomik. Det er snarere en thriller med et glimt i øjet. Måske er den ikke for alle, men jeg forelskede mig i den.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *