Lionheart

Lionheart, også kendt herhjemme som Lion – the Streetfighter, og i andre territorier som hhv. A.W.O.L.: Absent Without Leave samt Wrong Bet, er en actionthriller fra 1990 instrueret af Sheldon Lettich efter et manuskript af ham selv og Jean-Claude Van Damme.

Lettich er krigsveteran. Han gjorde tjeneste i Vietnam og blev senere manuskriptforfatter. Han skrev bl.a. Rambo III sammen med Stallone og indledte et mangeårigt samarbejde med Van Damme, da han skrev Bloodsport.

Lyon Gaultier (Van Damme) er soldat i fremmedlegionen og udstationeret i Nordafrika. Han deserterer, da han erfarer, hans bror er futtet af, groft sagt. I USA bliver han gadekæmper, fordi det er nemme, hurtige penge, og han er god til at slås.

Filmen er stort set dikkedarfri. Enkel og ligetil. En hver actionbøfs foretrukne arbejdsdag. Der er tilpas meget drama og plot i mellem de mange spektakulære slåskampe. Men der er også god variation i sidstnævnte.

Nogle plottråde er overført fra førnævnte Bloodsport, og dette kunne lige så godt være en efterfølger eller et remake med en ny vinkel. Van Damme holder sig til vinderformlen.

Det er god kampsportshygge med en af genrens største navne. I hvert fald i den periode. En skøn blanding af muskelmænd, numseguf og herlig 90’er-nostalgi. Den er sågar bedre end Bloodsport.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.