Barry

Barry er en sort komedie- og dramaserie fra 2018 skabt af Alec Berg og Bill Hader. Berg har bl.a. været forfatter på Seinfeld, og Hader er bedst kendt fra Saturday Night Live.

Hader er titelfiguren Barry, en tidligere udsendt soldat, der arbejder som lejemorder, fordi han er trænet til at dræbe. Men han hader det, og da han en dag tilfældigvis opdager en lokal teatertrup på en opgave i Californien, får han lyst til at prøve noget nyt.

Ikke mindst pga. Sally, en ung kvinde på holdet.

Henry Winkler, kendt for mange år siden som Fonzie i Happy Days, er dramalæreren Gene Cousineau, en ekstremt egennyttig, tidligere skuespiller.

Fjollet, mørk og dyster

Det er en velskrevet serie med en god balance mellem humor og drama. Ofte er den fjollet på den gode måde, men den er ikke fjollet, når det gælder.

Den har en alvorlig, mørk og dyster side, og Barry er en slags klassisk, tragikomisk klovn. Vi kan grine af ham og græde med ham. Han er en sympatisk, autentisk karakter, og på sin egen måde håndterer serien tunge emner som PTSD m.m.

Det er ikke en af de store serier, alle snakker om, men en lille, uopdaget perle. Jeg ville bare se noget hurtigt og sjovt, og jeg blev overrasket over, hvor meget mere den rummer. Den tog røven på mig på den bedst tænkelige måde.

Der ligger to sæsoner og i alt 16 afsnit på HBO. Den er fornyet til en tredje sæson.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.