Batman: Return of the Caped Crusader

Batman: Return of the Caped Crusader er en tegnefilm fra 2016 baseret på 1960’ernes Batman-TV-serie med Adam West som den Kappeklædte Korsfarer og Burt Ward som vidunderdrengen Robin. Deres farverige og folkekære version af de kulørte kriminalitetsbekæmpere er milevidt fra den mørke og oftest sidekick-løse ridder, vi kender i dag.

Jeg så den første gang som barn i 80’erne, før Tim Burton klædte Batman helt i sort, og jeg elskede den ubetinget, fordi det var Batman, men jeg må indrømme, at jeg ikke fangede humoren dengang. Som teenager så jeg filmen fra 1966, men her satte jeg ikke rigtigt pris på den, og det er først som voksen, at jeg endelig har forstået, hvor vidunderligt morsom, den er.

De har gjort deres bedste for at genskabe stemningen og humoren fra dengang, og de genbruger mange af de gamle replikker og udtryk, men det virker. Samtidig har de tilføjet lidt interne jokes her og der, som man ofte ser i en hyldest til en gammel film eller TV-serie.

Adam West, Burt Ward og Julie Newmar (Catwoman) lægger stemmer til deres gamle roller, og det er med til at løfte den til et niveau, hvor ingen andre kan få den op. Det er et skønt gensyn – eller genhør – med gamle venner, og den gav mig en rigtig god aften i nostalgiens tegn.

Desværre mistede vi Adam West i denne uge, den 9. juni 2017. Hvil i fred, mr. Wayne.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *