Battleship

Battleship er en science fiction-actionthriller fra 2012 instrueret af Peter Berg. Han har bl.a. instrueret Hancock og Lone Survivor. Han er også skuespiller og bedst kendt fra TV-serien Chicago Hope.

Filmen er løst baseret på brætspillet af samme navn, også kendt herhjemme som Sænke slagskibe. Dog er filmens antagonistiske flåde oppe imod en invasion fra rummet.

Pudsigt nok forener filmen Tarzan og John Carter, begge karakterer skabt af Edgar Rice Burroughs, dvs. Alexander Skarsgård og Taylor Kitsch, der hver især har spillet de to litterære helte i de seneste filmatiseringer.

De er brødrene Stone og Alex Hopper. Sidstnævnte kaldes Hopper af alle, selv sin kæreste og storebror. Det virker ulogisk, da begge brødre hedder Hopper til efternavn. Hvorfor har ingen tænkt på det?

Der er også fundet plads til gode, gamle Liam Neeson, modellen Brooklyn Decker, sangerinden Rihanna og Peter MacNicol, kendt af filmnørder som Vigos underdanige tilbeder i Ghostbusters II.

Store, behårede testikler

Den blev anbefalet i en filmgruppe på Facebook af en kvinde, der hævdede, den gav hende store, behårede testikler. Jeg udledte deraf, at det er en testosteronbombe. En rigtig mandefilm til rigtige mandemænd.

Hun kaldte den også det sjoveste og skøreste bullshit, hun længe havde set. En gennemført 90’er-action-pastiche. Som at se Starship Troopers og Armageddon på samme tid.

Jeg tror, jeg ser flere store, dumme actionfilm end hende, for mine testikler rokkede sig ikke ud af stedet. Jeg har set det hele før. Det er skørt, men ikke – for mig – skørt nok til at være (ufrivilligt) sjovt.

Starship Troopers er bedre og skørere på en satirisk over-the-top-måde. Battleship tager stadig sig selv lidt mere alvorligt. Som Armageddon eller Independence Day.

Det er dog en flot, velproduceret film. Der er masser af action og spænding. Men den kommer på bagkant af mange, mange andre, som den ligner, men ikke overgår.

I skrivende stund kan du se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.