Bound

Jennifer Tilly og Gina Gershon.

Bound er en erotisk thriller fra 1996 skrevet og instrueret af søskendeparret Lana og Lilly Wachowski. Corky er tidligere straffet og passer et job som håndværker i en bygning, hvor hun sætter en lejlighed i stand. Her møder hun Violet, som lever et kærlighedsløst liv i nabolejligheden med sin mafioso-kæreste. De to kvinder indleder et lesbisk forhold og lægger en plan for at stjæle 2 millioner fra mafiaen, så de kan stikke af sammen. Men det er nemmere sagt end gjort.

Det er Lana og Lillys debutfilm. Den er produceret af Dino De Laurentiis’ produktionsselskab på et meget lille budget, og den var ikke et stort biografhit. Til gengæld var anmelderne vilde med den, og den gjorde sig bemærket på mange filmfestivaler i 1996, hvor den også vandt flere priser. Lana og Lilly blev sammenlignet med en anden instruktørduo, brødrene Coen, og filmen fik stor ros for dens visuelle neo-noir stil. Nogle anmeldere sammenlignede også med Tarantino og Hitchcock.

Gina Gershon og Jennifer Tilly er skønne som Corky og Violet. Der er masser af hede scener, og filmens elskovsscener blev koreograferet af forfatteren og sexologen Susie Bright. USA har et stramt aldersgrænsesystem, hvor R gives for strong sexuality, violence and language, men de var faktisk nødt til at censurere en af scenerne for ikke at ryge op i NC-17, som er den højeste, men også meget sjældne rating. Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at de hede scener ikke var én af grundene til, at jeg nød filmen, men det var heldigvis ikke den eneste. Filmen er også et veludført og stilistisk kunststykke. Handlingen er medrivende, og ud over sex er der også action, drama, spænding og sort humor.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *