Cat People

Cat People er en erotisk gyser fra 1982 instrueret af Paul Schrader, der også er kendt som manuskriptforfatteren til Taxi Driver og Raging Bull. Den er et remake af Cat People fra 1942, en anerkendt gyserklassiker baseret på novellen The Bagheeta fra 1930.

Handlingen følger Irena Gallier, en ung kvinde med en mystisk og eksotisk opvækst, der rejser til New Orleans for at blive genforenet med sin bror, Paul. Men næste dag er Paul forsvundet, og i løbet af natten er en prostitueret blevet angrebet af en sort leopard. Ingen kan regne ud, hvor det sjældne kattedyr kommer fra.

Bare rolig. Jeg har ikke spoleret for meget. Filmens titel er et kæmpe hint, og det samme er åbningsscenen. Alle er med på, at filmen handler om kattemennesker. Det store spørgsmål er, om Irenas skæbne også er beseglet. Det vil jeg naturligvis ikke afsløre her.

Filmen er ikke en traditionel gyser, men et romantisk og erotisk drama med et fantasy-horror-tema, og det slog mig, at Guillermo del Toro ville være en oplagt kandidat til et remake i dag, hvis det skulle ske, for han elsker at fortælle historier om smukke og tragiske monstre som disse. Hans The Shape of Water er et kærlighedsdrama mellem mennesker og monstre.

Det er dog ikke nødvendigt, at han gør det, for Cat People er en enestående, velproduceret film med en smuk og velfortalt historie, den helt rigtige blanding af uhygge, drama og erotik, flotte optagelser, masser af 80’er-nostalgi inkl. et soundtrack af David Bowie og et vidunderligt gensyn med skønne Nastassja Kinski, der er filmens smukke omdrejningspunkt. Magasinet Variety beskrev hende bedst: “endlessly watchable”.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.