Confess, Fletch

Jon Hamm som den nye Fletch.

Confess, Fletch er en krimikomedie fra 2022 instrueret af Greg Mottola. Han er manden bag bl.a. Superbad og Keeping Up with the Joneses. Den er baseret på en roman af Gregory Mcdonald, den anden ud af i alt ni bøger om journalisten Fletch.

Det er den samme Fletch, som Chevy Chase spillede i to film i 80’erne, hvoraf den første var en filmatisering af den første bog i serien, mens 2’eren fulgte et originalt manuskript.

Jon Hamm overtager rollen. Han er på opgave i Italien, hvor han efterforsker et kunsttyveri. Da han tager til Boston for at kigge nærmere på en kunstmægler, finder han en myrdet kvinde i den lejlighed, hans kæreste har lejet.

Han gør sin borgerlige pligt og rapporterer mordet til det lokale politi. Han afventer deres ankomst og samarbejder på en hver tænkelig måde. Men, som titlen antyder, synes de, han burde tilstå. Så de kan komme videre.

Finurlig krimikomedie

Det er en hyggelig komedie, der blander krimigenrerne på en finurlig måde og med en hovedperson, som på sin egen ihærdige og utraditionelle manér forsøger at opklare både tyveriet og mordet på samme tid.

De gamle film var fjollede og meget Chevy Chase-agtige. Chevy Chase er trods alt Chevy Chase. Men denne opdaterede udgave er mere vittig og underspillet. Hamm er sjov, charmerende og intelligent, men ikke fjollet.

Den minder mig lidt om f.eks. Get Shorty med John Travolta. Samme humor og tone. Hamm er tilsvarende gadesmart og har altid en plan – eller en kæk bemærkning. Men han kan ikke slås, og han er ikke cool. Mere nuttet.

I skrivende stund kan du se den på Betflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.