Den hemmelige kraft

Den hemmelige kraft (The Fury) er en science fiction-thriller fra 1978 instrueret af Brian De Palma. Den er baseret på en roman og manuskript af forfatteren John Farris, og handlingen følger Kirk Douglas som en tidligere CIA-agent, hvis søn bliver kidnappet af PSI, en hemmelig afdeling i CIA, der forsker i telepati og telekinese.

Forfattere og filmmagere var vilde med idéen om psykiske evner og/eller hemmelige og skruppelløse efterretningsafdelinger i 70’erne og 80’erne, og filmens temaer vækker minder om utallige andre film og bøger fra den tid, ikke mindst Stephen Kings Firestarter og Carrie, som De Palma også instruerede to år forinden Den hemmelige kraft.

60-årige Kirk Douglas er i forrygende form og demonstrerer, at han indiskutabelt er en af sin tids store actionhelte. Han sørger for masser af spænding og spektakulære stunts, mens filmens øvrige aktører leverer gys og gru og veludførte praktiske effekter. Det er godt gammeldags håndværk, når det er bedst, og der er lidt for en hver smag.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *