Der er noget i luften

Der er noget i luften (The Butcher’s Wife) er en romantisk komedie fra 1991 med Jeff Daniels og en sjældent blond Demi Moore samt Mary Steenburgen og Frances McDormand.

Marina er clairvoyant, men hun er ikke en gammel spåkone, men en ung, smuk kvinde, der flytter til New York med sin eneste ene, slagteren Leo Lemke, og her vender hun hurtigt op og ned på kvarteret og dets beboere med sine overbevisende forudsigelser – til stor frustration for den lokale psykolog, dr. Alex Tremor, der ikke bryder sig om, at folk render rundt og kaster sig ud i livsforandrende beslutninger uden at tage ham med på råd.

Filmen var ikke et biografhit, anmelderne vendte tomlen nedad, og Demi blev nomineret til en Razzie i kategorien Worst Actress. Hun tabte dog til Sean Young, der vandt for A Kiss Before Dying.

Jeg havde ikke set den før, så jeg gik til den med åbne øjne og glædede mig til et gensyn med Demi og Jeff. Den er enkel og munter som et godt, gammeldags lystspil, og den repræsenterer en side af komediegenren, der er et sjældent syn i dag. Den er ikke drevet af punchlines, men stemning og situationskomik, og nogle vil sige, at den ikke er særligt sjov. Men jeg hyggede mig, og jeg kom i rigtigt godt humør af den. Det er en feel-good-film, og den ender som den skal.

I skrivende stund kan du se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *