Dødelig dødsensfarlig død

Dødelig dødsensfarlig død (Wrongfully Accused) er en komedie fra 1998 skrevet og instrueret af Pat Proft. Han er bedst kendt som forfatter på både Høj pistolføring– og Hot Shots!-filmene samt bl.a. Politiskolen.

Filmen er en parodi på Flygtningen mfl. Leslie Nielsen er en berømt violinist, der bliver dømt for et mord, han ikke har begået. Han flygter og forsøger at opklare hele affæren. Den viser sig at være temmelig kompliceret.

Spoof-genren skvulper stadig, men den toppede i æraen med Mel Brooks og Zucker-Abrahams-Zucker. Selvom Proft var en af bagmændene på nogle af de bedste film, kan han ikke løfte opgaven alene.

Det er ikke så grelt som den nye generation af spoof-magere. Der er flere sjove scener med både nye og gamle gags, der stadig puffer til lattermusklerne.

Men der er også for mange parodier i én stor rodebunke. Den prøver for hårdt at ramme flest mulige film. Det har ikke samme effekt.

Jeg hygger mig altid med Leslie Nielsen. Han er filmens redningsmand. En hver anden havde fået et eller to hjerter mindre.

I skrivende stund kan du se den på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.