Dreamscape

Dreamscape er et science fiction-actionthriller fra 1984 med Dennis Quaid som en parapsykologisk begavet ung mand, der hustler sig gennem livet med hurtige gevinster på travbanen og sød saxofonmusik i ungkarlehyblen. Men det ændrer sig, da han bliver kontaktet af sin gamle professor og får et tilbud, han ikke kan afslå, og så hvirvles han ind i et mareridtsagtigt komplot, der strækker sig hele vejen til det hvide hus.

Det er ikke en stor film, og den haltede langt efter genrerivaler som Ghostbusters og Indiana Jones og templets forbandelse, der erobrede biograferne samme år, men det er en anmelderrost kultfilm. Handlingen og plottet er egentlig en pose blandede bolsjer, der stritter lidt i alle retninger, men den er opfindsom og uforudsigelig, og trods det beskedne budget, hvoraf stjernerne Max von Sydow og Christopher Plummer må have taget en god bid, er niveauet overraskende højt.

En af forfatterne er i øvrigt Chuck Russel, der skrev og instruerede A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors et par år senere, og Dreamscape har faktisk en masse af den samme humoristiske uhygge i drømmesekvenserne. Det er herlig underholdning og et godt gensyn med Dennis, Max, Christopher og naturligvis Kate Capshaw, der var brandvarm det år. Hun kunne også nydes i det førnævnte actioneventyr med Indiana Jones samt Eddie Murphy/Dudley Moore-filmen Det bedste forsvar.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *