Dusørjægeren

Rutger Hauer er Josh Randall, en mere end ualmindeligt veludstyret dusørjæger og tidligere lidt-af-hvert. Da en berygtet terrorist dukker uventet op i USA og annoncerer sin ankomst med et brag, får Randall besøg af en gammel CIA-kollega, der har brug for hans hjælp. Men sagen er ikke bøf, mosen er fuld af ugler, og terroristen har en høne at plukke med Randall. Gode dyr er rådne.

Dusørjægeren (Wanted Dead or Alive) er baseret på en gammel TV-serie fra 1958 med Steve McQueen som Nick Randall, Josh’ bedstefar. Ja, også i 1980’erne tyede Hollywood til genbrug. Filmkritikeren Janet Maslin fra New York Times skrev: “Selv for os, der er mere eller mindre vant til den kulturelle kannibalisme, som går for at være opfindsomhed i disse dage, er Wanted Dead or Alive ekstraordinært udnødvendig.”

Den gode ms. Maslin stod ikke alene med sin kritik. Sølle 25% kan det blive til på Rotten Tomatoes. Men det er længe, længe siden, og i dag kan det være vældigt underholdende at se og gense de gamle film. Selv de dårlige kan være gode, nostalgiske tilbageblik.

Det er et stykke hæderligt håndværk med praktiske effekter og enkle midler. Der er masser af klichéer, men ikke den slags du vil sidde og bande over. Det er bare god actionhygge, og selvom Rutger i denne rolle er en småkluntet actionparodi, der ikke når sine genrekolleger til ankelpistolerne, er han stadig godt selskab. Den får en middelkarakter.

Nøgleord: , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *