Et skud i mørke

Et skud i mørke (A Shot in the Dark) er sequel’en til Den lyserøde panter, og denne gang er inspektør Clouseau hovedpersonen.

Da et mord finder sted hos den velhavende Benjamin Ballon, sættes Clouseau på opgaven og forelsker sig straks i den hovedmistænkte stuepige, Maria Gambrelli, spillet af Playboy-modellen Elke Sommer, der blev fundet med en rygende pistol i det aflåste værelse, hvor mordet skete. Uforvarende kommer han på sporet af den rigtige morder af alle de forkerte grunde.

I modsætning til den første film, hvor Clouseau var en morsom birolle, folder han hele sit repertoire ud i denne ombæring. Filmen introducerer alt det, der kendetegner franchisen. Hans trofaste bagholdstræningsmakker, Cato. Stakkels chefinspektør Dreyfus, der haster mod et nervøst sammenbrud. De fjollede forklædninger og andre mærkværdige opklaringsmetoder.

Det er en fjollet film, der trækker Clouseau gennem den ene pinlige situation efter den anden. En parodi på et mordmysterie med flere mordofre end mange blodige gyserfilm. Alt overdrives, og selvom nogle af morsomhederne bare er dumme, er der også mange sjove løjer.

Det er en klassiker og en forgænger til film som Høj pistolføring og Politiskolen. Clouseau er den originale klovne-betjent. Jeg elskede filmene som barn, og jeg nød gensynet.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.