Expend4bles

Expend4bles – den trend døde åbenbart ikke med Fant4stic – er en actionthriller fra 2023 instrueret af Scott Waugh. Han er manden bag bl.a. Need for Speed og Hidden Strike.

Der er gået 10 år siden forgængeren, og de gamle actionhelte er ældre end nogensinde. Stallone fører an med hele 77 år på bagsmækken. Men Statham er heller ikke længere hans unge makker. Han har rundet 56.

De er oppe imod en gammel fjende kaldet Ocelot, hvis sande identitet er ukendt. Han opererer i skyggerne via lejesoldater og forsøger at samle stumper til en atombombe, sandsynligvis til skurkagtige formål.

Megan Fox træder til som Stathams nye kæreste OG Stallones nye rekrut. Hun er stadig ung, kun 37 år, men hun er påspartlet så meget makeup, man skulle tro, hun nærmer sig 80. Overfor de gamle læderansigter ligner hun en voksdukke.

En anden tilføjelse til holdet er rapperen 50 Cent. Jovist, han er da også lidt af en bøf, men det er som om franchisen har droppet det med actionheltene. Der er kun to af dem tilbage fra 80’erne. Sylvester og Dolph.

Skurk efter skurk efter skurk

Du får masser af action, og CGI-blodsprøjtene er vendt tilbage. De lyttede til kritikerne af forgængerens aldersgrænse. Det står bare klart, at den eneste forskel på PG-13 og R i dette tilfælde er det nævnte CGI-blod. Der er ingen større modenhed eller lign.

Til gengæld får Statham chancen for at lege enmandshær i labyrinterne på et stort hangarskib. Her lister han rundt som en anden Rambo, og ondulerer skurk efter skurk efter skurk. Det er en ret fed sekvens.

Handlingen flyder bedre end i forgængeren. Dog var de tidligere skurke bedre end den combo, vi får her. Da bagmanden er ukendt, må vi reelt nøjes med lejesoldaten Rahmat som filmens slemme dreng.

Han spilles af indonesiske Iko Uwais, kendt fra bl.a. The Raid og Wu Assassins. Men uanset hans meritter er han det tynde øl ift. Mickey Rourke, Jean-Claude Van Damme og Mel Gibson. De har forsøgt at ryste posen, men udfaldet er mindre heldigt.

Sidst, men ikke mindst, er filmens største skamplet. Den vil dog spolere nogle væsentlige drejninger, så spring resten over, hvis du vil vil overraskes i filmen.

Advarsel! Spoilere i dette OG det næste afsnit!

Barney er psykopat. Måske er de alle sammen, men han går planken ud. Først mister han ærligt og redeligt sin ring i et væddemål. Da han ikke får lov at købe den tilbage, tyr han til rå vold. Dvs. han lokker Statham til det.

Senere fingererer han sin egen død. Hvordan? Jo, han har på forhånd planlagt det hele, og for at fuldende illusionen, har han kidnappet fyren, han tabte væddemålet til. Så kan han styrte ned og brænde op i Barneys sted. WTF?!

I skrivende stund kan du se den på Viaplay.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.