Inglourious Basterds

Under 2. verdenskrig tager en gruppe jødiske, amerikanske soldater til Europa for at jage nazister. Og mere vil jeg faktisk ikke afsløre, for det er en historie med mange gode overraskelser, jeg synes, du skal have til gode.

Det er Quentin Tarantinos første krigsfilm, men den er ikke autentisk, og du kan forvente hvad som helst. Han har fortalt, at han er inspireret af Sergio Leones gamle spaghetti-westerns, og det sætter sit præg på filmens udtryksform og handling. Der er mange interessante figurer, en god portion sort humor, og så er der det vigtigste i en Tarantino-film; dialogen. Ingen skriver dialog som Tarantino. Et af filmens store højdepunkter er nazi-officereren Hans Landa, der er lige så uhyggelig og grusom, som han er velformuleret og høflig. Han spilles eminent af den østrigske skuespiller Christoph Waltz, som er værd at holde øje med.

Det er ikke en ny Pulp Fiction, Reservoir Dogs eller Kill Bill. Men det er en rigtig fed film, og måske er det på tide, at man holder op med at sætte Tarantino i bås med de gamle film, for han forsøger altid at gøre noget nyt, og det er aldrig kedeligt.

Efterord: Filmen blev nomineret til 8 Oscars inkl. Best Picture, Best Director og Best Original Screenplay. Det blev nazi-skurken, Christoph Waltz, der tog en statuette med hjem (Best Supporting Actor).

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *