Jydekompagniet 3

Finn og Jacob på dybt vand.

Jydekompagniet 3 er en jysk komedie fra 1989 instrueret af Finn Henriksen (Flådens friske fyre, Piger i trøjen). Det er efterfølgeren til Jydekompagniet fra 1988. De sprang over 2’eren, fordi 2’ere altid er en fiasko!

Det går skidt i Finn og Jacobs detektivbureau, og de må ty til andre småjobs for at tjene lidt håndører. Et af disse er som forsøgskanin på Rigshospitalet. Det går ud over stakkels Finn, som viser sig at være hjernedød.

Til gengæld er hans øvrige organer i topform, og det rygtes i den store verden, hvor mange pengestærke patienter trænger til friske reservedele. Jacob tøver ikke med at sælge rettighederne til Finn. Men Finn er jo i live. Det forsøger køberne at lave om på.

Begge film er selvsagt ret fjollede, men forgængeren handlede om en ung kvinde, Finn og Jacob skulle redde ud af en religiøs sekt. Til sammenligning er et plot om et internationalt organopkøb en kende skørere.

Bortset fra små enkeltsager og Jacobs fortsatte fascination af Bogarts efterladenskaber er der ikke meget detektivfilm over den. Det savner jeg. Plottet er mindre målrettet, og ikke engang attentatforsøgene byder på alt det, de kunne.

Det har ikke virket at springe over 2’eren. Som første efterfølger kæmper den med de sædvanlige problemer. De bedste idéer er allerede brugt, og måske er det gået lidt for stærkt. Der er kun et år mellem de to film.

Jeg vil ikke kalde den en fiasko. Den er bare mindre god end forgængeren. De to gavtyve er stadig godt og hyggeligt selskab, men dette er ikke deres bedste eventyr sammen.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.