Knight Rider

Knight Rider er en TV-serie fra 1982 om en enlig korsfarer – sådan præsenterer de ham i titelsekvensen – og hans trofaste, talende superbil, K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand).

Hovedpersonen er Michael Knight, spillet af selveste David Hasselhoff. Hans første, store glansrolle. Senere blev han naturligvis kendt igen som helten i de røde badebukser, mr. Baywatch.

I serien er han Vietnam-veteran (specialstyrkerne) og tidligere kriminalbetjent. Han bliver skudt og næsten dræbt på en undercover-opgave, men milliardæren Wilton Knight redder ham, giver ham en ny identitet og ombygger hans bil, en sort Pontiac Trans AM.

Den gamle Knight er nemlig døende, men han har en drøm om, at én mand kan gøre en forskel i bekæmpelsen af kriminalitet. Bøje reglerne, tegne udenfor linjerne og den slags. Den rigtige mand, naturligvis, med enorme ressourcer og et højteknologisk vidunder af et køretøj til rådighed.

Moderne cowboy-helt

Michael Knight bliver den mand, kan du nok regne ud. Med ham bag rattet får du en god, gammeldags actionkomedie- og krimiserie om en slags moderne cowboy-helt, der altid er på farten og løser problemer, hvor end han kommer.

Det er god, harmløs familieunderholdning, og jeg elskede den, da jeg var barn. Den sidder ovenikøbet overraskende godt fast i hukommelsen, for hvert afsnit har indtil videre fremkaldt minder om den videre handling.

Hasselhoff er en charmende actionhelt efter tidløse og tidstypiske opskrifter. Han flirter med alle de unge, smukke kvinder, han møder, og han kører aldrig forbi en ungmø i knibe. Helt efter bogen.

Tilbage til barndommen

Det bedste er dog bilen. Dels er den en overraskende god, umage makker til Michael. Der er masser af indbyrdes småskænderier og drillerier mellem de to.

Men den er også et slags mekanisk kærlighedsbarn mellem Herbie og Burt Reynolds’ Trans AM i Det vilde ræs. En kombination af de to tidligere sejeste biler fra barndommen. K.I.T.T. er summen af alle deres bedste kvaliteter – og meget mere til.

Det er fantastisk at gense den. Det er stadig god underholdning, selvom det er et andet niveau ift. moderne serier. Det er ikke fair at sammenligne, for tiden og formatet var et andet sted dengang. Du kan afkrydse masser af klichéer. Men du kan også bare nyde at rejse tilbage til barndommen.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.