Legend

Legend er en eventyrfilm fra 1985 instrueret af Ridley Scott, manden bag bl.a. Alien, Blade Runner og Gladiator. Det er hans første og eneste film i fantasy-genren.

Handlingen foregår i et ubestemt eventyrland, hvor der eksisterer trolde, alfer og enhjørninger. Der er også en smuk, uskyldig prinsesse (Mia Sara) og en – øhm… en beskidt dreng, der bor i skoven. Til gengæld er han Tom Cruise.

De er to forelskede, unge mennesker, men Scott har andre planer. I mørket lurer den onde Lord Darkness (Tim Curry), og han vil myrde enhjørningerne og kaste verden ud i evigt mørke.

Som det ofte går, sætter skurken det første slag ind. Den stakkels prinsesse falder i hans store djævlegrabber, og Tom Cruise må redde hende og hele verden. Heldigvis får han hjælp fra nogle af skovens øvrige beboere.

Forrygende eventyrfilm

Det er et eventyr efter gamle, velkendte opskrifter, og da prinsessen bryder ud i sang, føles det som en Disney-film. Det behøver nu ikke at være negativt.

Den viser sig dog at være mere mørk og dyster. Stadig børne- og familievenlig. Men mere som Jim Hensons Labyrinten end de gamle klassikere.

Det er en forrygende flot film. Der er ganske få visuelle effekter. Til gengæld er der imponerende kulisser, kostumer, masker og makeup. Det er fremragende håndværk. Smukt og eventyrligt, tidløst og uden alderstegn.

Tom og Mia er søde, unge mennesker, men Tim Curry stjæler billedet. Eller snarere, han og makeup-folkene stjæler billedet. Han er ukendelig. Forvandlingen er forbløffende. Han ligner et væsen fra en anden verden. Den bedste filmdjævel nogensinde.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.