Men at Work

Charlie Sheen, Emilio Estevez og Keith David.

Men at Work, også kendt på dansk som Vi ta’r skraldet, er en actionkomedie fra 1990 skrevet og instrueret af Emilio Estevez. Han er bedst kendt som skuespiller, men har skrevet og instrueret en håndfuld film.

Han og brormand Charlie Sheen spiller hovedrollerne James og Carl. De arbejder som skraldemænd og nyder en relativt ansvarsfri tilværelse. Men så vikles de ind i en sag om mord, korruption og kemisk affald.

Jeg var vild med den, da jeg var en stor knægt i 1990. Men jeg anede ikke, Estevez selv havde både skrevet og instrueret den. Det har han gjort rigtigt godt. Filmen er stadig mægtigt sjov, og de to brødre er gode sammen.

Plottet er en gammel kending, hvor almindelige mennesker roder sig ud i situationer, der normalt er forbeholdt strømere, spioner og lign. De to skraldefolk er som klassens slemme drenge i den subgenre. På den gode måde.

Det udvikler sig til en kaotisk kaskade af fornøjelige forviklinger, hvor ingen rigtigt har det fulde overblik. Heldigvis for de uheldige skraldehelte er deres mange forfølgere nogle lusede amatører, hundehoveder m.m.

Humoren og den gode stemning vækker minder om bl.a. Stakeout og Weekend at Bernie’s. Det er fjollet krimihygge med luftbøsser, cykelstrømere og usømmelig omgang med afdøde byrådsmedlemmer.

I skrivende stund kan du se den på Prime Video.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.