Min bedre halvdel

Steve Martin er en kær, gammel ven – ikke i virkeligheden (desværre) men på film, naturligvis – og Min bedre halvdel (All of Me) er en af hans mange, mange film, jeg elskede som barn.

Han er Roger Cobb, en advokat, der sendes på opgave hos en døende millionøse, Edwina Cutwater (Lily Tomlin), som ønsker at efterlade hele sin formue til en smuk, ung kvinde, Terry Hoskins (Victoria Tennant), hvorefter en indisk guru vil overføre hendes sjæl til den unge kvinde, så hun kan leve videre. Uheldigvis går seancen galt, og hun havner i Cobb.

Det er en af de mange komedier, hvor mandlige komikere spiller kvinder, dog med det tvist, at Lily kun overtager halvdelen af Steve, og han derfor kun lufter sine feminine talenter i sjældne øjeblikke. Resten af tiden kæmper de om kontrollen, og det er skørt, skizofrent og skidesjovt.

Det skal siges, at den startede mere stille end forventet. Nu og da overrasker tempoet i gamle film. Men da den først kommer i gang, er den herlig og fuld af både rappe replikker og falden-på-halen-komik. Steve og Lily er et skønt, umage par af den mere usædvanlige slags.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.