Minority Report

Minority Report er en science fiction-actionthriller fra 2002 instrueret af Steven Spielberg. Den er løst baseret på en novelle fra 1956 af Philip K. Dick. Hans værker er filmatiseret utallige gange. De mest berømte må være Blade Runner og Total Recall.

Sjov nok blev rettighederne til novellen oprindeligt købt af Carolco med henblik på at lave en efterfølger til Total Recall med Arnold i hovedrollen. Da Carolco gik konkurs i 1995, forvandledes projektet til en selvstændig film, og til sidst landede den hos Spielberg.

Handlingen er sat i år 2054. John Anderton (Tom Cruise) er officer i Førdrabsafdelingen, hvor de kan forudse og dermed forhindre mord, før de begås. Men en dag bliver Anderton selv udpeget som kommende morder, og det forstår han ikke.

Det er min yndlingsfilm med Tom Cruise, og det kunne meget vel være en kandidat til en All-Time Top 10. Jeg elsker science fiction, især fremtidskoncepter som disse, og filmen kilder mig alle de rigtige steder.

Forrygende fremtidsthriller

Det er en visuelt flot film, også selvom den er 20 år gammel. Faktisk ligner den stadig en fremtidsfilm bortset fra én lille detalje. De flytter data rundt på fysiske medier. I dag findes fysiske medier knap nok. Alt sendes digitalt. Men det er en ubetydelig detalje.

Det fede ved Dicks historier er, at de også filosoferer over temaer, strømninger og problematikker i et større samfundsperspektiv. De sætter tanker og debatter i gang, og denne her er ingen undtagelse.

Der er et fremragende plot med god mystik og uventede drejninger sat i en fantastisk spændende fremtidsverden. Det hele er konstrueret og eksekveret af en genrepioner og mesterlig filmmager. Den blæste mig bagud i biografen, og den skuffer ikke ved gensyn.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.