Mr. & Mrs. Smith

Mr. & Mrs. Smith er en romantisk actionkomedie fra 2005 instrueret af Doug Liman. Han er manden bag bl.a. The Bourne Identity, Jumper og Edge of Tomorrow.

Brad Pitt og Angelina Jolie er John og Jane Smith. De har været gift i 5-6 år, og hverdagen har ramt dem hårdt. De ruller rundt i hamsterhjulet, og deres forhold er reduceret til høfligheder og small-talk.

I virkeligheden er de lejemordere i hvert sit agentur. De ved det bare ikke. Men det ændrer sig, da de får samme mål. De afslører hinanden og formoder begge, at de er hinandens fjender, og ægteskabet er fup.

Gnisten vender tilbage

Den er lidt længe om at komme i gang. Der er for mange samlivskvaler og for lidt action i første akt. Til gengæld liver den op, da de opdager hinandens hemmelige dobbeltliv, og kattens leg med musen går i gang.

Fra det punkt er der masser af god action, og deres kemi er bedst, når de jagter, slås og skiftevis snører hinanden. Gnisten vender tilbage – både i deres forhold og i filmen.

Det er en interessant vinkel på en samlivskrise. Jeg mindes en gammel film med Michael Douglas og Kathleen Turner kaldet The War of the Roses. De går også amok og smadrer hele huset. Men de skyder trods alt ikke på hinanden.

Actionfyldt kurmageri

Det er filmen, hvor Brad og Angelina blev dus i virkeligheden. Formentlig i campingbussen mellem optagelserne. På skærmen er vi vidne til et actionfyldt kurmageri, hvor de tydeligvis hellere vil elske hinanden end dræbe hinanden.

Hvis den var startet bedre, havde den fået et hjerte mere. Det er lidt ærgerligt. Heldigvis går det løs i anden og tredje akt.

I skrivende stund kan du se den på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.