Rub, stub og to rygende geværer

Rub, stub og to rygende geværer (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) er en krimikomedie fra 1998 skrevet og instrueret af Guy Richie. Det er hans debut- og gennembrudsfilm. Han er især kendt for den type film, men han har også lavet meget andet.

Det er en britisk gangsterfilm med et større persongalleri. Tyveknægte, narkohandlere, inkassatorer og mange andre. De primære hovedpersoner er en flok godhjertede småsvindlere, som må begå et røveri for at dække en kæmpegæld.

Det er barske løjer, men der er masser af sort humor ud fra devisen, at enten er kriminelle snotdumme, eller også er de svært uheldige. Ofte begge dele i skøn harmoni.

Det er 90’ernes svar på tidligere tiders banditfilm a la Olsen-banden og lignende. Herhjemme fik vi film som Pusher, Blinkende lygter og I Kina spiser de hunde, som alle har genremæssige fællestræk med Ritchies film.

Det er også en god, gammeldags forvekslingskomedie, hvor de mange plottråde krydser hinanden, og det er umuligt at regne ud, hvordan det ender. Men det er godt skruet sammen, og det er god underholdning.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.