Swamp Thing

Swamp Thing er en TV-serie baseret på en sump-baseret tegneseriehelt udgivet af DC Comics. Den blev aflyst kort efter premieren i 2019, og der er kun lavet ti afsnit.

Det er ikke den første filmatisering. Den stod Wes Craven for i 1982. Den fik også en sequel, og i 1990 lavede de en TV-serie, der kørte i hele tre sæsoner.

Den nye serie er flottere, bedre lavet, mere alvorlig, mere uhyggelig og brutal. Det er utroligt, at den gamle holdt så meget længere.

Oprindelseshistorien er i grove træk den samme. Der er opdateringer og en masse ekstra kød på, men dybest set er titelfiguren en forsker, Alec Holland, der muterer og forvandles til en “sump-ting”.

Skønheden og sump-tingen

Det er også en ulykkelig kærlighedshistorie, en variant over skønheden og udyret. Historiens skønhed er dr. Abby Arcane, der arbejder for CDC og vender hjem til sumpen, da en mystisk virus bryder ud i byen, hvor hun voksede op. Her møder hun Alec, men før de når at blive rigtigt dus, lider han sin grufulde skæbne.

Det er fedt, at den er mere alvorlig og horror-agtig. Der er masser af uhygge, men der er også blodige, brutale mord og andet snask. Han er en DC-figur, men han er ikke en typisk superhelt.

Det ekstra kød byder på både voodoo og forbandelser, men også jordnære problemer som grådighed og korruption. Sumpen bliver centrum for det hele, og den nye beboer en ufrivillig deltager i en magtkamp, der vokser og vokser. Ikke blot mellem mennesker, men også mellem gode og onde kræfter.

Interessant mytologi

Ian Ziering, gode, gamle Steve fra Beverly Hills 90210, måske bedre kendt fra Sharknado-filmene i dag, har en mindre, men vigtig og interessant birolle.

Serien er tilpas underholdende. Der er en interessant mytologi, men også lidt fjollede detaljer, man må tilskrive genren. Det er til gengæld forfriskende, at den er så anderledes og ikke fylder tiden ud med soap-drama. Her er hele tiden noget større på spil, uanset hvem, man følger.

Horror-vinklen er også god, og det er fedt, at de ikke pakker noget ind, men boltrer sig med blod, lemlæstelser og body-horror.

Det ærgrer mig, at der ikke kommer mere, for der er masser af potentiale. Men du kan godt se den, som den er.

Du kan se den på HBO.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.