Tango & Cash

Tango & Cash er en actionkomedie fra 1989 med Sylvester Stallone, Kurt Russell og Jack Palance som hhv. buddy cops og skurk. Samt Teri Hatcher som Tangos lillesøster og eksotisk danser.

Ray Tango (Stallone) og Gabriel Cash (Russell) er et par vidt forskellige, men yderst effektive kriminalbetjente på hver deres unikke måde. Begge er en torn i øjet på den lokale narkoboss (Palance), der ønsker dem ryddet af vejen. Han lægger en fælde og hænger dem op på et mord, der sender dem begge i fængsel.

Historien bag filmen er temmelig kaotisk og involverer hele tre forskellige instruktører, adskillige omskrivninger og tilføjelser samt rygter om, at Stallone selv trådte ind som producer/forfatter/instruktør for at få filmen i mål.

Anmelderne slagtede den. Den scorer sølle 30 procent på Rotten Tomatoes, og den blev nomineret til tre Razzies: Worst Actor (Stallone), Worst Supporting Actress (Russell i dametøj) og Worst Screenplay. Den vandt ikke, men tabte til William Shatner i Star Trek V, Heather Locklear i The Return of Swamp Thing samt Harlem Nights skrevet af Eddie Murphy.

Men publikum tog kærligt imod den, og den er i dag en kultfilm.

Jeg er vild med den. Det var jeg allerede som barn, og i dag er det en god, gammel ven og et skønt gensyn.

Jeg mærker ikke det bagvedliggende kaos. Stallone og Russell har masser af kemi. Den ene skurk er endnu bedre end den anden. Det er en sjov, actionproppet tjubangfilm med glimt i øjet. Nogen smider den i kassen med film, der er så dårlige, at de er gode. Jeg synes bare, den er god. Skidegod. Punktum.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.