The Mangler

The Mangler er en gyser fra 1995 instrueret af Tobe Hooper, manden bag den originale Texas Chainsaw Massacre samt Poltergeist. Den er baseret på en novelle af Stephen King.

Da en grufuld ulykke finder sted i et industrielt vaskeri, sættes kriminalbetjent Hunton på sagen. Kort efter sker endnu en ulykke, og Hunton aner et mønster. Han er dog en anelse skeptisk, da naboen foreslår, at vaskeriets linnedpresser er besat af en dæmon.

De har digtet og tilføjet en masse for at strække materialet ud over en hel film. Alligevel er historien tynd og fuld af tilfældigheder og mystik for mystikkens skyld.

Som en strandet haj

Præmissen er fjollet, og det er muligvis derfor King kun kunne få en novelle ud af den. Til sammenligning kan Christine drøne rundt og sprede rædsel. Men den besatte linnedpresser er som en strandet haj, der pænt må vente på, at nogen stikker armen ind i gabet på den.

Som B-film klarer den sig bedre i so-bad-it’s-good-segmentet. Man kan more sig over den, nyde de herrer, Ted Levine (Ondskabens øjne) og Robert Englund aka. Freddy Krueger, og svælge i bloddryppende lemlæstelser. What’s not to like?

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.