The Punisher

The Punisher er Marvels seneste Netflix-serie. Jon Bernthal er tilbage som Frank Castle, den skydegale selvtægtsmand vi mødte i 2. sæson af Daredevil. Den nye serie er en direkte fortsættelse af Franks historie, så jeg vil absolut anbefale, at du får set Daredevil, hvis du ikke allerede har gjort det.

Frank har fået sin hævn, men han har ikke fået fred. Han plages af minder og mareridt, og han lider af sorg. Hævnen gav ham et formål, en mission, og nu hvor det formål er opfyldt, ved han ikke, hvordan han skal leve. Heldigvis for os har forfatteren andre planer med Frank, og en dag bliver han kontaktet af en person, der overvåger ham og ved hvem han er.

Marvel er tilbage på rette spor. Jeg er vild med Daredevil og Jessica Jones, men kvaliteten har været svingende i Luke Cage, Iron Fist og The Defenders, og man kunne frygte, at magien – i form af dygtige serieskabere – var forsvundet. Det er heldigvis ikke tilfældet, eller også har de fundet fuldgode erstatninger. I hvert fald er The Punisher helt på højde med Daredevil og Jessica Jones.

Den er velskrevet og velproduceret, og der er dybde og drama – og rå action – på et niveau, man ikke finder i nogen andre superhelteserier. Der er – i alle tre – en næsten Nolan’sk autencitet, som klæder disse figurer og denne del af Marvels TV-univers. Gadekampe, skuddueller, narkohandler, konspirationer, gangstere, korrupte politikere og andre skumle bagmænd. Vi er langt fra fantasifulde superskurke, der vil erobre eller ødelægge verden. Misforstå mig ikke, jeg elsker også de højtflyvende superhelte og deres fantastiske eventyr, men midt i en overflod af den anden variant, er det fedt, at der også er plads til serier som denne.

De to første sæsoner er tilgængelige på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *