The Unbearable Weight of Massive Talent

The Unbearable Weight of Massive Talent er en actionkomedie fra 2022 med Nicolas Cage som Nicolas Cage. Han er en falleret Hollywood-stjerne, der arbejder hele tiden og leder efter et stort comeback. Ikke fordi han nogensinde har været væk, naturligvis.

Det går ud over hans familie, især teenage-datteren Addy, som er dødtræt af hans stjernenykker og evige selviscenesættelse. Samtidig er pengepungen tom, og hans siger ja til at deltage i en fødselsdagsfest hos en mallorcansk rigmand (Pedro Pascal).

Jeg vil ikke afsløre mere, da handlingen er fuld af både store og små overraskelser. Jeg havde selv undgået trailere m.m., og film er ofte bedst, når man ved mindst muligt. Mine forventninger var afdæmpede, jeg forventede blot, at det ville blive interessant.

Karakter-drevet actionkomedie

Det blev interessant – og mere til. Det er en slags meta-oplevelse om en skuespiller, der ender med at lave den film, du sidder og ser. Men det er ikke så artsy fartsy, som det lyder. Det er faktisk en af Cages mest jordnære og publikumsvenlige film i længere tid.

Det er en karakter-drevet komedie med action og drama. Humoren er intelligent og ofte satirisk. Det er længe siden, jeg har moret mig så godt. Jeg morer mig også i store Marvel-film og lign., men dette er noget andet. Det er en type humor, jeg elsker og ofte savner.

Der er action, men ingen billige point i form af eksplosioner, vilde slåskampe og andet gøgl. Det er andre virkemidler, der driver spændingen. Det vækker minder om klassiske Hollywood-film før typer som Michael Bay dukkede op.

Historien er god. Selvom der sker en masse, og det ikke alt sammen er lige jordnært, er kernen, substansen, en menneskelig fortælling om venskab, familiebånd og at udvikle sig personligt. Det fungerer rigtigt godt. Det går endda op i en højere enhed.

Cage har fået sit comeback. Ikke fordi han nogensinde har været væk, naturligvis. Og jeg skal have set Paddington 2.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.